Terug

NeuroCom® inVision

Het inVision-pakket van NeuroCom® bepaalt het vermogen van een patiënt om de gezichtsscherpte en stabiele, starende blik te handhaven, tijdens het actief bewegen van het hoofd.

 • Inclusief
 • Beeldstabilisatie
 • Rehabilitatie
 • Het inVision ™ pakket houdt in:

  • Dynamic Visual Acuity Test (DVA) 
   bepaalt de impact van verzwakking van het Vestibula-oculair reflex-systeem (VOR) op het vermogen van een patiënt om objecten nauwkeurig waar te nemen, terwijl het hoofd beweegt op een bepaalde snelheid en as.
  • Gaze Stabilization Test (GST) 
   bepaalt de snelheden van hoofdbewegingen op een bepaalde as waarover een patiënt in staat is om een aanvaardbaar niveau van de gezichtsscherpte te behouden.
 • Correcte oog-/beeldstabilisatie tijdens hoofdbewegingen is essentieel om activiteiten van het dagelijks leven uit te kunnen voeren. Dit proces kan ernstig verstoord worden door vestibulaire stoornissen (evenwichtsorgaan), waarbij stabiel zicht en visuele scherpstelling afnemen als de ernst van de vestibulaire stoornis toeneemt. Onderzoek naar het vermogen om het beeld te kunnen stabiliseren wordt beschouwd als belangrijke aanvulling op fysiologische testen van het VOR systeem (Vestibulaire Occulaire Reflex).

 • Rehabilitatie

  De VOR Rehab Trainingsmodule is een aanvulling op de bestaande Neurocom inVision software.
  Gaze Stabilization VOR X1 revalidatie-oefeningen worden doorgaans beoefend door artsen bij behandeling van patiënten met vestibulaire problemen. Bij het uitvoeren van VOR X1 Rehab Training verandert het optotype van richting om visuele nauwkeurigheid te registreren, terwijl het hoofd beweegt richting doelsnelheid.

  Met de VOR Revalidatie Trainingsmodule van Neurocom kan de behandelaar parameters voor de training modificeren door de grootte va het optotype en de snelheid en richting van de hoofdbeweging te definiëren.
  Bij de VOR oefeningen wordt gebruik gemaakt van diverse visuele doelen en achtergronden, en voor de behandelaar is het mogelijk om de data betreffende veranderingen in posturale stabiliteit vast te leggen.
  Gedurende de VOR revalidatietraining wordt de patiënt gevraagd om het hoofd zonder onderbreken tot 2 minuten lang te bewegen en de richting van het optotype te benoemen.
  De snelheid en richting van de hoofdbeweging bepalen de nauwkeurigheid van herkenning van de richting van het optotype.
  Aan het einde van de training kunnen Patiënt Instructies geprint worden om oefeningen thuis te doen met een voorbeeld van de maat van het gebruikte optotype.